Kvällen ägnades åt kulinariska äventyr, jag hade bokat bord på Corton som skall vara en av New Yorks bästa restauranger. Ett omdöme som jag inte tvekar på är helt riktigt. Vi var lite tidiga så vi gick in på stället intill för en drink innan maten, efter varsin gin fizz var det dags för middagen. Vi blev mottagna i dörren och visade till bordet i en helt vit matsal.
Middagen började med en amuse bouche som var två smördegsbollar och en tofu-nässelkaka. Nästa rätt som kom in var en ljus kräm med fiskrom, bägge dessa låg utanför menyn så vi hamnade på uppåt tolv rätter innan vi var klara. Första rätten på menyn var gåslever och rödbeta med en kombutoffee, en fantastiskt välbalanserad rätt där allt gifte sig på ett otroligt sätt. Det fortsatte med vit sparris, kräftor sniglar och cashewkräm; shima aji med tofukräm; en liten kula med rabarbersorbet innan det var dags för röding. En bit rödingrygg med tomat- och bouillabaissegelé, detta var ännu en av höjdpunkterna smakmässigt. Sen fortsatte det med en liten bit lammsida med serranoconsommé; Lamm med yogurtgnocchi; getost med mangogelé.
Desserten var rabarber på tre olika sätt och sedan en bakelse med hasselnöt, choklad och ananas. Efter detta kom en extra dessert med några små praliner och kakor.
Det var en fantastisk meny rakt igenom men några saker stack ut lite extra, gåslevern, rödingen, andra lammrätten och rabarbern var mina favoriter.