Surdeg

Har varit tämligen upptagen i skolan denna vecka, med fullmäktigemöten och annat. Dock har jag ändå hunnit göra lite nytta i lägenheten så det blir allt bättre. Kylen står på sin plats och knivarna är uppsatta. Detta låter kanske lite mordiskt, och lite fixerad är jag nog vid eggverktyg, men det känns mycket bättre när de är på plats och lättillgängliga. På något sätt är de en förutsättning för mina kulinariska övningar. Jag tror att en del av de som passerar utanför fönstret kan undra kanske både en och två gånger om de kastar ett öga in i köket.

Jag måste dessutom ringa försäkringsbolaget, jag upptäckte ett hål i köksfönstret, har levt med neddragna persienner rätt länge nu, efter en sten eller liknande. Det borde vara fastighetens försäkring tror jag, men det visar väl sig.

Kvällen har också inneburit lite matande, inte av djur men av en deg. Jag har två burkar med surdeg i kylen vilka har stått i närmare tre år tror jag. I kväll tog jag fram rågsuren och gav den lite ny näring för att kanske baka på den i morgon. Jag hoppas att de små bubblorna i degen betyder att den jäser och att det inte bara är luft som går ur efter mixningen. Om intresse finns så se här.

Nej, nu får det nog vara dags att sova.

/Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.